Stratēģiskā partnerība


 

 

Jēkabpils Agrobiznesa koledža Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta
“Culinary Caravan on the Move” ietvaros piedalās projekta noslēguma darbnīcā Bardolino


Jēkabpils Agrobiznesa koledža Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta “Culinary Caravan on the Move” ietvaros no 30.maija līdz 5.jūnijam piedalījās projekta noslēguma darbnīcā Bardolino, Itālijā. Projekta ideja veidot starptautisku e-apmācības uzņēmējdarbības platformu ar “pop up” restorānu moduli kopā sadarbojoties skolām no Latvijas, Somijas, Itālijas un Spānijas.
Aktīvi aizvadīta nedēļa gatavojoties pop-up ielas ēdienu restorāna atvēršanai Bardolino rozā vīna festivālā. Koledžas audzēkņi piedalījās biznesa plāna un mārketinga aktivitāšu plānošanā, kā arī flaeru un plakātu izveidē. Produktu iepakošana, ēdienu tirgošana, klientu uzrunāšana un sadarbība ar ēdināšanas skolas audzēkņiem ļāva labāk iepazīt ēdināšanas biznesa specifiku.
Projekta darbnīcā piedalījās koledžas 3.a kursa audzēkne Ilva Ieviņa,  4.a kursa audzēknes Līga Baika,  Anda Priede, Megija Lukaševica un  4.t kursa audzēknis Egīls Garkalns. Kopā ar audzēkņiem darbnīcā piedalījās pedagoģe Zane Ozola un projekta koordinatore Agrita Landzāne. Latvijas komandu pārstāvēja arī Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma audzēkņi un skolotāja.


 

Ar saviem iespaidiem dalās jaunieši:
Līga Baika: ”Culinary Caravan projekts man deva daudz jaunas pieredzes mārketinga jomā. Projektā piedalījās vairākas valstis, tādēļ bija  iespēja iepazīt jaunus cilvēkus, uzzināt daudz ko par viņu kultūru un mācīties no viņiem jaunas lietas. Lielākais pārbaudījums – izkāpt no savas komforta zonas un uzrunāt klientus angļu valodā. Novērtēju iespēju uzzināt kā ir jāveido pašam savs bizness, ar ko jāsāk, ar ko jārēķinās tā izveides laikā un kas jāzina, lai bizness būtu veiksmīgs.”
Anda Priede: ”Projekts bija lielisks piedzīvojums, kura laikā patīkamais tika apvienots ar lietderīgo. Man bija iespēja iepazīt citu valstu kultūru, paražas un tradīcijas. Šīs nedēļas laikā ieguvu arī neatkārtojamo pieredzi, kura sniedza papildus zināšanas mārketinga un uzņēmējdarbības jomā. Uzlaboju savas angļu valodas un komunikācijas prasmes, un pats svarīgākais – ieguvu jaunus draugus no 4 Eiropas valstīm: Latvijas, Itālijas, Somijas un Spānijas. Gribu pateikt lielu paldies skolai un Erasmus+ programmai par iespēju piedalīties un iegūt papildus zināšanas!”
Egīls Garkalns: ”Erasmus+ projektā piedalījos pirmo reizi. Šī bija lieliska iespēja strādāt komandā ar jauniešiem no dažādām valstīm. Nācās pamest savu komforta zonu, jo bija jārunā angļu valodā, ko ikdienā nav nepieciešams darīt, bet tā rezultātā uzlaboju savas komunikācijas prasmes un ieguvu jaunus draugus. Bija lieliska iespēja nobaudīt citu valstu ēdienus, kā arī izbaudīt pasakainos dabas skatus kopā ar draugiem. Par šajā laikā gūtajiem iespaidiem un zināšanām noteikti jāsaka paldies skolai un Erasmus+!”
Megija Lukaševica: “Šajā projektā piedalījos otro reizi, kas ļāva pilnveidot sevi vēl vairāk gan mārketinga jomā gan angļu valodas nostiprināšanā. Šī pieredze pilnveidoja gan manas profesionālās gan personiskās kompetences, kas palīdzēs turpmāk attīstīties un atvērt plašu skatu uz pasauli un citur esošo dzīvesveidu. Iesaku ikvienam izmantot šādas iespējas, nebaidīties un piedalīties!”
Ilva Ieviņa: “Šis bija lielisks piedzīvojums Bardolino. Pateicoties šim projektam spēju iepazīt sevi, izbaudīt citas valsts kultūru. Visgrūtākais bija pārkāpt sev pāri, saņemties un iet runāt ar klientiem. Vienai to būtu izdarīt grūti, bet mums bija ideāla komanda, kas mani iedrošināja un deva motivāciju. Katrs jauns izaicinājums dod jaunus draugus, pieredzi. Iesaku ikvienam izmēģināt šādu iespēju, tās pilnveido un ļauj sevi iepazīt dažādās situācijās.”




 

Šis projekts ir noslēdzies. Spilgtas emocijas un lieliski pieredzes stāsti, gūtas profesionālās iemaņas un personības pilnveidošana.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma.

 

 

Jēkabpils Agrobiznesa koledža Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta
“Culinary Caravan on the Move” ietvaros piedalās projekta trešajā darbnīcā Rīgā

Jēkabpils Agrobiznesa koledža Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta “Culinary Caravan on the Move” ietvaros no 12. līdz 18.decembrim piedalījās projekta trešajā darbnīcā Rīgā. Projekta ideja veidot starptautisku e-apmācības uzņēmējdarbības platformu ar “pop up” restorānu moduli kopā sadarbojoties skolām no Latvijas, Somijas, Itālijas un Spānijas.
Aktīvi aizvadīta nedēļa gatavojoties pop-up ielas ēdienu restorāna atvēršanai Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā. Koledžas audzēkņi piedalījās biznesa plāna un mārketinga aktivitāšu plānošanā, kā arī flaeru un plakātu izveidē. Iepazinās ar ielas ēdienu restorānu biznesu un tendencēm Latvijā, par ko stāstīja nozares eksperte. Sadarbojās kopā ar vienu no labākajiem šefpavāriem Latvijā Raimondu Zommeru.
Projekta trešajā darbnīcā piedalījās koledžas 4.a kursa audzēkne Aivija Vestfāle,  3.t kursa audzēknes Ieva Žilinska un Emīlija Kropa un 2.b kursa audzēknis Rolands Laguns. Latvijas komandā piedalījās arī Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma audzēkņi un skolotāja. Ar saviem iespaidiem dalās jaunieši:
Emīlija: “Culinary Caravan on the Move ir fantastisks projekts, kurā mums bija iespēja piedalīties. Projekta laikā ieguvām milzīgu pieredzi biznesa veidošanā interneta vidē. Ziemassvētku tirdziņā Doma Laukumā realizējām projektu. Lai gan laikapstākļi nebija tie labākie tomēr tas mums nebija šķērslis izveidot pop-up restorānu. Ieguvām arī jaunus draugus. Liels paldies Projekta vadītajiem par šo iespēju, it īpaši liels paldies mūsu projekta vadītajai Agritai.”
Rolands:Projekta ietvaros man bija iespēja piedzīvot interesantu un pieredzes bagātu nedēļu Rīgā, kopā ar studentiem no 4 Eiropas valstīm. Projekta galvenais notikums, protams, bija tirgošanās Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā. Atraktivitāte un komunikācija ar cilvēkiem un vienam ar otru bija ļoti svarīga, jo rezultātā mēs vēlējāmies gūt  ienākumus. Tā pat komunicējot ar nu jauniegūtajiem draugiem es nostiprināju savas angļu valodas zināšanas. Fantastisks bija gan darbošanās, gan brīvais laiks ko pavadījām kopā. Paldies par doto iespēju lieliski un ražīgi pavadīt nedēļu pirms svētkiem!”
Aivija: Paldies par iespēju piedalīties šajā projektā! Tā bija lieliska iespēja iepazīties ar jauniešiem no citām valstīm un kopā ar viņiem darboties ielu ēdienu pop-up restorāna izveidē. Esmu ieguvusi pieredzi, neaizmirstamas atmiņas un emocijas. Tā bija grūta, bet lieliska nedēļa, kur ne tikai mācījāmies un strādājām, bet arī jautri pavadījām laiku”.




Pēdējā projekta “Culinary Caravan on the Move” darbnīca norisināsies nākošā gada maijā Itālijā.

 

Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta “Culinary Caravan on the Move” ietvaros Jēkabpils Agrobiaznesa koledža piedalās projekta otrajā darbnīcā Barselonā

Jēkabpils Agrobiznesa koledža Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta “Culinary Caravan on the Move” ietvaros no 3. līdz 9.maijam piedalījās projekta otrajā darbnīcā Barselonā, Spānijā. Projekta ideja veidot starptautisku e-apmācības uzņēmējdarbības platformu ar “pop up” restorānu moduli kopā sadarbojoties skolām no Latvijas, Somijas, Itālijas un Spānijas.
Projekta otrajā darbnīcā piedalījās koledžas 2.t kursa audzēkne Emīlija Kropa, 3.a kursa audzēknes Anda Priede un Megija Lukaševica, kā arī tirgzinību skolotāja Ingrīda Veipa. Latvijas komandā piedalījās arī Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma audzēkņi un skolotāja.
“Šis projekts ir lieliska iespēja jauniešiem teorētiskās zināšanas pielietot praksē. Šī ideja ir vienreizēja iespēja jauniešiem, kuri apgūst ēdināšanas un kulinārijas prasmes kopā darboties ar audzēkņiem, kuri apgūst biznesa pamatus. Koledžas audzēknes bija atbildīgas par četru valstu (Latvijas, Somijas, Itālijas, Spānijas) kopīgi sagatavoto ēdienu pārdošanas procesu. Audzēknes veiksmīgi pielietoja savas angļu valodas prasmes un skolā iegūtās zināšanas par produkta virzīšanu tirgū.
Arī pedagogi bija iesaistīti sagatavošanas darbos, lai jaunieši pēc iespējas patstāvīgāk darbotos Barselonas “Palo Alto” populārajā tirdziņā un reprezentētu katrs savu valsti caur ēdienu.


Kā mācībspēkam man bija lieliska iespēja līdzdarboties ar dažādu valstu izglītības iestāžu pārstāvjiem, uzlabot savas svešvalodu prasmes un uzzināt ko jaunu, piemēram par biznesa modeļu veidošanu e-vidē un “pop-up” restorānu biznesa attīstību.” I.Veipa.
“Šī bija neaizmirstama nedēļa, kuras laikā mēs ieguvām milzīgu pieredzi biznesa veidošanā izmantojot e-vidi, uzlabojām un pielietojām savas angļu valodas zināšanas, strādājot komandā ar dažādu valstu audzēkņiem un pircējiem, kurus mēs apkalpojām vienā no Barselonas atpazīstamākajiem tirgiem, “Palo Alt”, kā arī ieguvām jaunus draugus, iepazinām dažādas kultūras – somu, itāļu, spāņu.
Neskatoties uz saspringto dienas darba grafiku, mēs atradām laiku arī iepazīt un aplūkot Barselonu un tās ievērojamākos apskates objektus, nogaršot spāņu ēdienus, izbaudīt karsto sauli un pludmali.
Esam ļoti pateicīgas par šo doto iespēju piedalīties šajā projektā un iepazīstināt citu tautu audzēkņus ar Latviju! Šī iespēja pavēra jaunu skatījumu uz lietām un pasauli, noteikti novēlam iegūt šādu pieredzi arī citiem!” Emīlija, Anda un Megija.


Nākošā projekta “Culinary Caravan on the Move” darbnīca norisināsies Latvijā, Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā no 12. līdz 18.decembrim.

 

Culinary Caravan on the Move” darbnīca Helsinkos, Somijā

Culinary caravan on the move ir vienreizējs projekts, kurā ir vērts piedalīties. Projektā jaunieši no Itālijas, Spānijas, Latvijas un Somijas, kuri apgūst pavāru profesiju, vai profesiju saistītu ar viesmīlību un biznesa skolu studenti apvienojas vienā lielā komandā un gatavo katras valsts izvēlēto ēdienu ar kuru tiek pārstāvēta valsts. Latvijas studentu izvēlētais produkts ko ražoja bija biezpeina bumbiņas. Somiešiem Latviju pārstāvošais produkts likās, kas jauns un neredzēts, jo biezpienu Somijā praktiski neizmanto.


Šāda veida pasākums biznesa studentiem ir ļoti lieliska pieredzes apmaiņa darbā komandās un valodas prasmju pārbaude, jo visa komunikācija notika angļu valodā.

"Galvenais šī projekta ieguvums mums ir, ļoti laba pieredze, jauni draugi ar kuriem šad tad sazināmies un gandarījums par paveikto darbu",  Toms, Aiga, Dagnis.

 

Jēkabpils Arobiznesa koledža piedalās ERASMUS+ stratēģiskās partnerības
projektā  “Culinary Caravan on the Move”

Jēkabpils Agrobiznesa koledža pirmo reizi piedalās Erasmus+ stratēģiskās partnerības projektā. Projekta “Culinary Caravan on the Move” ideja veidot starptautisku e-apmācības uzņēmējdarbības platformu ar “pop up” restorānu moduli.
Projekta galvenie mērķi:
1) IZVEIDOT jaunu starptautisku, iedvesmojošu, praktisku un digitālu uz e-apmācībām orientētu pedagoģisko modeli:
                     a. mācīties izveidot uzņēmējdarbību angļu valodā izmantojot jauno e-apmācību modeli.
                     b. izveidot reālu “Ielas pārtikas” “pop up” restorānu ar kolēģu studentiem no projekta dalībvalstīm (Latvija, Somija, Itālija, Spānija).
                     c. studentu treneri - restorānu uzņēmēji no projekta dalībvalstīm.
2) IZVEIDOT reālus “Ielas pārtikas” “pop up” restorānus Somijā, Spānijā, Itālijā un Latvijā.
3) APVIENOT projekta dalībvalstu - Eiropas profesionālo skolu mācību programmas, ar starptautisko “Strādā kā uzņēmējs” moduli.
4) IZPLATĪT jauno pedagoģisko modeli uzņēmējdarbības apmācībai ārpus Eiropas Savienības valstīm (Jordānijai u.c.), izmantojot visu aktivitāšu filmēšanu un aicinot novērotājus uz “pop up” restorāniem.
Šī projekta laikā jaunieši kļūs eksperti uzņēmējdarbībā, izveidojot 4 dažādas “Ielas pārtikas” “pop up” restorāni (atvērti 2 dienas) 4 dažādās valstīs. No katras projekta dalībvalsts piedalās 2 skolas – biznesa skola un pārtikas skola. Biznesa skolas audzēkņu galvenais uzdevums saistīts ar biznesa plāna, mārketinga u.c. aktivitātēm, savukārt pārtikas skolu audzēkņi vairāk strādā pie restorāna ēdienkartes izveides, produktu klāsta un ēdiena pagatavošanas.
Pagājušā gada nogalē 3 Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi Aiga Lukjanova, Dagnis Koskevičš un Tomz Zekants kopā ar skolotāju Ingrīdu Mārāni un projekta kooridnatori Agritu Landzāni piedalījās projekta "Culinary Caravan on the Move" pirmajā darbnīcā, kas norisinājās Helsinkos, Somijā.
Pirms darbnīcas norises notika sagatavošanās skype konferencēs un veidojot biznesa plānu, kā arī domājot un izmēģinot labāko recepti īpašajam tradicionālo Latvijas ēdienam. Paralēli ielas ēdienu gatavošanai un tirgošanai, katra valsts sagatavoja tradicionālu savas valsts ēdienu, ar ko pārsteigt pircējus.. Savukārt pēc ielas restorāna aizvēršanas, jaunieši prezentēja savu paveikto un novērtēja ieguvumus. 
Latvijas komandu pārstāvēja 3 audzēkņi no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas un 3 audzēkņi no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma.
Par savu pieredzi dalās jaunieši: "Culinary Caravan on the Move ir vienreizējs projekts, kurā ir vērts piedalīties. Projektā jaunieši no Itālijas, Spānijas, Latvijas un Somijas, kuri apgūst pavāru profesiju, vai profesiju saistītu ar viesmīlību un biznesa skolu studenti apvienojas vienā lielā komandā un gatavo katras valsts izvēlēto ēdienu ar kuru tiek pārstāvēta valsts. Latvijas studentu izvēlētais produkts ko ražoja bija biezpiena bumbiņas. Somiešiem Latviju pārstāvošais produkts likās, kas jauns un neredzēts, jo biezpienu Somijā praktiski neizmanto.
Šāda veida pasākums biznesa studentiem ir ļoti lieliska pieredzes apmaiņa darbā komandās un valodas prasmju pārbaude, jo visa komunikācija notika angļu valodā. Galvenais šī projekta ieguvums mums ir, ļoti laba pieredze, jauni draugi ar kuriem šad tad sazināmies un gandarījums par paveikto darbu,
" tā Toms, Aiga, Dagnis.


 

Šobrīd ir iespēja pieteikties nākošajai projekta darbnīcai, kas norisināsies no 3. līdz 9.maijam Barselonā, Spānijā!