14/09/2021

Domā zaļi, dzīvo zaļi

Izveidots: 14.Septembris, 2021 Autors: Jēkabpils Agrobiznesa Koledža

Šodien notika tikšanās ar aktīvajiem bioloģiskās saimniecības “Spāres-L” saimniekiem Zani un Māri Lāčiem, kas izmēģina dažādus pašu sagatavotus produktus un maltītes, kā arī ir sākuši pievērsties nopietnākai pārtikas ražošanai.

M. Lācis: “Šobrīd cenšamies izstrādāt dažādus produktus ilgai - pat ļoti, ļoti ilgai -  glabāšanai. Atsevišķi produkti hermētiskā iepakojumā  var tikt saglabāti pat divdesmit piecus gadus. Kā mēs gatavojam sausos produktus? Mēs tos sublimējam jeb saldējot žāvējam. Tādā veidā produkts saglabā savu garšu, 97% no uzturvērtības un iegūst daudz ilgāku uzglabāšanas laiku. Tas notiek bez ķīmisku vielu lietošanas. Gatavais produkts sausā veidā glabājams ilgstoši bez saldētavas vai ledusskapja, un tas ir ļoti viegls. Sublimācijas procesā produktā tiek saglabātas tā uzturvērtības un tajā esošās baktērijas, jo tas netiek karsēts”.

Saprotams, ka jebkuram produktam ir nepieciešams iepakojums un etiķete, tādēļ uzņēmēji uzrunāja JAK IP Multimediju dizains un Reklāmas dizains izglītojamos, lai vienotos par sadarbību, veidojot produktu klāsta vizuālo identitāti.